Sjutra prva aukcija

Bez autora
Feb 27 2011

Aukcija državnih zapisa, vrijednih 44 miliona eura, biće održana sjutra. Iz Centralne banke Crne Gore, koja vodi prvu ovogodišnju aukciju u ime Vlade, saopšteno je da se ponude mogu dostavljati i na dan aukcije do 12 sati. Samo kovertirane ponude, donijete i stavljene u posebnu kutiju, koja se nalazi u holu zgrade CBCG, biće obrađene u postupku aukcije. Rok dospijeća zapisa, koji će biti emitovani u utorak, je 182 dana, odnosno 30. avgust. U prošloj godine je održano sedam aukcija na kojima su prodati svi ponuđeni državni zapisi. Državni zapisi su diskontovane kratkoročne hartije od vrijednosti koje Centralna banka prodaje u ime Ministarstva finansija, u cilju održavanja tekuće likvidnosti budžeta.

Sjutra prva aukcijaAukcija državnih zapisa, vrijednih 44 miliona eura, biće održana sjutra.

Iz Centralne banke Crne Gore, koja vodi prvu ovogodišnju aukciju u ime Vlade, saopšteno je da se ponude mogu dostavljati i na dan aukcije do 12 sati.

»Samo kovertirane ponude, donijete i stavljene u posebnu kutiju, koja se nalazi u holu zgrade CBCG, biće obrađene u postupku aukcije«, saopšteno je iz te institucije.

Rok dospijeća zapisa, koji će biti emitovani u utorak, je 182 dana, odnosno 30. avgust.

U prošloj godine je održano sedam aukcija na kojima su prodati svi ponuđeni državni zapisi.

Državni zapisi su diskontovane kratkoročne hartije od vrijednosti koje Centralna banka prodaje u ime Ministarstva finansija, u cilju održavanja tekuće likvidnosti budžeta.

Zapisi se prodaju kao diskontovane hartije, metodom aukcije, po cijeni nižoj od nominalne vrijednosti, dok se otplaćuju po nominali na dan dospijeća. Razlika između nominalne vrijednosti i kupovne cijene predstavlja zarađenu kamatu na investiciji.

Ministarstvo finansija obavezno je da na dan dospijeća isplati obaveze po emitovanim državnim zapisima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik